open


Gadens Børn

Hvem er vi?
Gadens Børn er en nonprofitorganisation, der siden 2012 har arbejdet for at hjælpe børn, der lever på gaden i Kolkata, Indien til en sund, tryg og mulighedsrig fremtid væk fra gaden gennem adgang til uddannelse, sundhedsydelser, daglige måltider, tryghed og omsorg.  

Gennem opsøgende arbejde i Kolkatas gader, slumområder og på byens andenstørste banegård, Sealdah Station har vi fået det liv, som 314.700 af Kolkatas børn lever på gaden godt ind under huden. Vi har set 14-årige piger gøre sig klar til at gå på arbejde i red light distriktet. Vi har set børn ned til seksårsalderen sniffe lim for at undertrykke sulten og flygte fra virkeligheden. Og vi har set børn blive ofre for vold, seksuelle overgreb og kidnapning.

Nogle gadebørn har en familie, men der er også mange, der ikke har nogen voksne til at tage sig af dem. Disse børn har ikke nogen til at give dem kærlighed og støtte og de har ingen, der sørger for, at de kommer til lægen, i skole eller får mad i maven. For dem er livet en evig kamp mod fattigdom, sult og overgreb, og de arbejder mellem 10-13 timer om dagen i et forsøg på at vinde den nådesløse kamp, som ingen børn burde kæmpe.

Hvad gør vi?
Det er Gadens Børns mission at hjælpe disse børn til at opbygge troen på livet og ikke mindst dem selv ved at give dem redskaberne til at udforske og realisere deres egne evner, færdigheder og interesser, med hvilke de kan få mulighed for at bryde den sociale arv og skabe et liv for dem selv væk fra gaden. Vores mission praktiseres gennem vores 12 projekter, der omfatter tre skoler, tre dagcentre, et baby- og mødrecenter, to mobile sundhedsklinikker, et kommende pigehjem m.m., der hver dag hjælper over 600 gadebørn til et bedre liv.

Løb for denne sag

Gadens Børn
c/o NTG
Hammerholmen 47
2650 Hvidovre
Tlf.nr. 40 505 509
Mail: info@gadensboern.org

Hvad samler vi ind til?

Til YouRun samler Gadens Børn ind til vores kommende kostskole, hvor vi kan tilbyde 100 piger, 100 drenge og 35 børn med handicap fra gaden et permanent hjem præget af tryghed, omsorg og stabilitet. Et hjem hvor de er sikret mad i maven hver dag, tøj på kroppen, en varm seng at sove i, kvalitetsundervisning, sundhedspleje og ikke mindst voksne, der bekymrer sig om dem.

YOU RUN er et velgørenhedsløb, hvor du som enkeltperson, hold eller virksomhed starter en onlineindsamling for din sag, og deltager enten i 5 km Walk eller løber enten 5 km eller 10 km på en rundstrækning omkring Københavns Inderhavn den 26. april 2020.

Det er nemt at tilmelde sig YOU RUN og lave din egen indsamling. Sådan gør du:

YOU RUN Copenhagen YOU RUN Copenhagen Løb for denne sag